İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

2020-2021 GÜZ YARIYILI YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

*2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri 21 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri, Üniversitemize yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yapılmalıdır.

*2020-2021 Akademik Takvime ulaşmak için tıklayınız.

*Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır.

*Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin Kullanıcı Adları=Öğrenci Numaraları; Şifreleri=T.C. Kimlik Numaralarıdır.

*Ders Kayıt işlemleri Danışman tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Danışmanın uygun göreceği durumlarda sistem üzerinden seçilen derslerde değişiklik yapılarak incelenmek üzere yeniden öğrenciye gönderilebilecektir. Bunun için ders kaydının onaylandığını görene kadar ders kayıt aşamasının sistem üzerinden belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerekmektedir.

*Öğrencilerimiz danışmanları ile ÜBYS sistemi aracılığıyla mesaj göndererek veya e-posta yoluyla irtibat kurabilirler.

*Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencileri için de belirtilen tarihler arasında ÜBYS üzerinden "kayıt yenileme" yapılması gerekmektedir. Buna göre öğrenciler söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girerek ve "Kayıt Yenile veya Kaydımı Tamamla" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak harç borcu olan öğrenciler öncelikle harç borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenileme işlemini tamamlayabileceklerdir. Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

* Öğrencilerimiz gerekli durumlarda aşağıda isimleri ve e-posta adresleri yer alan öğretim üyeleri ile iletişime geçebilirler.

BÖLÜM

AD-SOYAD