Avrupa Birliği Projeleri

"Yürütücülüğünü İşletme Bölümü öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin BAKAY'ın üstlendiği "Çok Kültürlü Sınıflar: Yükseköğretimde Dahil Edici Eğitim ve Öğretim" adlı AB projesinin amacı Avrupa'da Yükseköğretimin kalitesini ve çok kültürlü boyutunu arttırmaktır. Projenin özel amaçları ise şu şekilde sıralanabilir: Çok kültürlü sınıflarda eğitimin kalitesini arttırmak için Yüksek Öğretim akademik personelinin kullanımına yönelik yenilikçi bir eğitim müfredatı, öğretici bir kılavuz ve bir dizi öğretim materyali geliştirmek; sanal personel eğitimi, çevrimiçi kurslar ve ortaklığın iç iletişimi için yenilikçi bir Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) geliştirmek; Akademik personelin çok kültürlü sınıflarda eğitim verme becerilerinin kısa süreli personel eğitim kursları (çevrimiçi ve yüz yüze) aracılığıyla geliştirilmesi, uygulaması ve değerlendirilmesidir. 2022 yılı Ağustos ayında başlayan ve 24 ay sürecek olan projenin, 31 Ağustos 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin katılımcıları şu şekildedir: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (Türkiye), Transilvanya Üniversitesi (Romanya), HoGent Üniversitesi (Belçika), Sofya Üniversitesi (Bulgaristan), Czech University of Life Sciences Prague (Çekya), Yaşar Üniversitesi (Türkiye), Yıldız Teknik Üniversitesi (Türkiye), San Jorge University (İspanya)."