İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Toplum ve Üniversite

Üniversiteler, toplumsal sorunlara duyarlılık göstererek, toplumun refahını ve gelişimini destekleyen bir rol oynamaktadır. Üniversite ekosistemi içerisinde, topluma nitelikli insan kaynağı sağlanması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve yeni bilgi üretimi, topluma hizmet edecek projelerin geliştirilmesi, iş dünyası, hükümet ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olunması, girişimcilik ve inovasyonu destekleyecek uygulamaların devreye sokulması ve kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesi gibi birçok alanda toplumsal katkı sağlanmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, üniversitemizin toplumsal katkı hedeflerinin gerçekleşme seviyesi ve performansına göre hareket ederek öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirecek mekanizmalar devreye sokmaktayız. Bu kapsamda fakültemiz Toplum ve Üniversite dersi kapsamında yerel yönetimler, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarından uzmanlar ağırlanmış ve öğrencilerimize toplum ve üniversite arasındaki ilişki, gönüllülük çalışmaları, sosyal sorumluluk, ekolojik sorumluluk, sürdürülebilir yaşam ve sağlıklı toplum konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. Toplum ve Üniversite dersi çıktısı olarak öğrencilerimiz 5 gruba ayrılarak toplumsal sorunlara ve ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmiştir.

Grup 1: Sürdürülebilir Gelecek Sürdürülebilir Üniversite

Yeşil Gelecek, Sürdürülebilir Üniversite

Projenin amacı en başta geleceğe faydalı olmak ile birlikte, seçmeli ders ile öğrencilere hem sürdürülebilirlik hakkında bilgi verip hem AKTS’yi çalışarak değil bilinçli olarak kazanmalarını sağlamak hem de geri dönüşümü ödül sistemi ile daha canlı bir hale getirmektir.

Grup 2: EÇEV ve Üniversite İşbirliği

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile yürütülen projede çocukların gelişimini, birbiriyle uyumunu, sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla birçok aktivite gerçekleştirilmiştir.

Grup 3: Kitabım Kitabın Olsun Projesi

Kitabım kitabın olsun projesinin amacı üniversite öğrencileri arasında ikinci el kitap alışverişini yaygınlaştırmak, kağıt tüketimini azaltmak, sosyal yardımlaşma bilincini ortaya koymaktır.

Grup 4: Karbon Ayak İzi Projesi

Karbon ayak izi projesi, bireylerin ve toplulukların çevresel etkilerini ölçme ve azaltma çabalarını destekleyen bir girişimidir. Proje karbon emisyonlarının kaynaklarını belirleyerek, bu emisyonları azaltmak için stratejiler geliştirmeyi ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Grup 5: Çevreden Çocuğa Projesi

Projenin amacı 8-11 yaş arası çocukların ileri ve geri dönüşüm kavramlarının farklarını interaktif bir şekilde öğrenmesini ve geri dönüşüm malzemeleri ile kendi yaratıcılıklarını kullanarak tasarımlar oluşturmalarını sağlamaktır.

Menüyü Kapat