İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Program Akreditasyonu Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemiz akredite olmayan ve akreditasyon hazırlık aşamasında olan birimlerine iyi uygulama örneği teşkil etmesi amacıyla 3 Mayıs 2024 Cuma günü 09:30-15:30 saatleri arasında Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Program Akreditasyonu Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” hizmet içi eğitimi düzenlenmiştir.

Toplantının sabah oturumunda program akreditasyonu alan Fakültelerin Dekanları ve programlardaki öğretim üyeleri ile tecrübe paylaşımı ve panel gerçekleştirilmiştir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Akreditasyon Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Güngör yaptığı sunumda Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin MÜDEK tarafından akredite edilme sürecini ve bu süreçteki tecrübelerini paylaşmış ek olarak 2024 yılında genel değerlendirme için başvuracak Biyomedikal Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin yaptığı çalışmalardan bahsetmiştir. Akreditasyon sürecinin üniversite üst yönetimi, fakülte, bölüm, öğretim elemanları ve öğrencilerin birlikte koordinasyon halinde çalışarak geçirmesi gereken bir süreç olduğunu ifade eden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar konuşmasında 30 yıl önceki yükseköğrenim anlayışının YÖKAK Kurumsal akreditasyonu ve program akreditasyonlarının getirdiği kalite kavramı ile değiştiğini, yeni bir eğitim-öğretim anlayışının tüm üniversitelerde yerleşmekte olduğu konusunu vurgulamıştır. Panelde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin düzenlediği ENG401 kodlu Disiplinlerarası mühendislik tasarımı projesi dersi kapsamındaki 1. Proje Panayırı, Sürdürülebilir Kalkınma Semineri ve Proje Genel Koordinatörlüğü ile birlikte düzenlediği inovasyon ve girişimcilik seminerleri hakkında bilgi aktarılmış, Fakülte Akreditasyon Komisyonunun koordinasyonunda bölümlerin birlikte hareket etmesinin avantajlarına yer verilmiştir.

Öğleden sonraki oturumda ise öğrenciler arasında program akreditasyonuna yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmıştır. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Cengiz Şenay ve Emirhan Kaymak MÜDEK ziyareti sırasında Öğrenci Değerlendirici ile yaptıkları görüşme hakkındaki tecrübelerini paylaşmıştır.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat