PROF. DR. SERHAT BURMAOĞLU, GPT MODELLERİNİN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA SÜREÇLERİNDE ETİK KULLANIMINI ELE ALDI

23 Eylül 2024 tarihinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu, eğitim ve bilimsel araştırmalarda yapay zekâ teknolojilerinin etik ve yaratıcı kullanımını konu alan bir sunum gerçekleştirdi.
“Yapay Zekânın Eğitim ve Bilimsel Araştırmalarda Etik ve Yaratıcı Kullanımı” başlıklı sunum, özellikle GPT modellerinin son yıllardaki gelişimini ve bu teknolojilerin akademik çalışmalar üzerindeki etkilerini ele aldı. Prof. Dr. Burmaoğlu, yapay zekâ araçlarının akademik alanda kullanımıyla ilgili etik endişelere dikkat çekerek, bu teknolojilerin sağladığı fırsatların yanı sıra doğurabileceği zorluklara da değindi.
Prompt mühendisliği kavramına da değinen Prof. Dr. Burmaoğlu, GPT modelleri gibi yapay zekâ araçlarının daha verimli kullanımı için etkili istemlerin (prompt) nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı. Sunumda, yapay zekâ uygulamalarının güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak, özellikle eğitim ve bilim dünyasında bu araçların sorumlu ve etik bir şekilde nasıl kullanılabileceğine dair öneriler sunuldu.
Bu sunum, üniversitenin teknoloji ile eğitim arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleme konusundaki kararlılığının bir parçası olup, akademik topluluğun dijital dönüşüm sürecinde bilinçli ve etik bir yaklaşımla ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Sunumun tamamına erişmek için linki ziyaret edebilir veya Öğretim Üyesi ile iletişime geçebilirsiniz."